marți, 11 august 2009

Examinatorii de la Direcţia de Permise, testaţi cu poligraful

Examinatorii de la Direcţia de Permise vor fi testaţi cu aparatul poligraf. Măsura a fost anunţată chiar de şeful Direcţiei, chestorul principal Marian Tutilescu, care speră să evite astfel fraudarea examenelor de obţinere a permiselor. Primii vizaţi sunt cei suspectaţi sau cei despre care există informaţii că nu examinează corect candidaţii.

În plus
, probele practice ar urma să aibă loc în maşinile Direcţiei Permise, care vor fi dotate cu dispozitive de supraveghere video atât în exterior, pentru verificarea traseului, cât şi în interior
, pentru verificarea respectării procedurilor.

Pentru a elimina riscul ca persoane cu documente
false de identitate să ridice permise de conducere, permisele vor fi trimise la domiciliul candidatului, acesta fiind verificat în baza de date a evidenţei populaţiei.
Între timp, după introducerea sistemului informatic de examinare, în primul trimestru al anului a scăzut cu şapte la sută numărul celor care au promovat examenul auto
, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, dacă anul trecut, examenul auto era promovat de 141.477 de candidaţi, anul acesta au promovat cu peste 20 de mii mai puţin.

În timp ce rata de promovabilitate a scăzut în majoritatea judeţelor, există şi zone unde aceasta a crescut.

Niciun comentariu: