miercuri, 26 august 2009

Liber, autorul atentatului de la Lockerbie a plecat spre casă

S-a dus să moară în ţara natală. Bolnav de cancer
, libianul condamnat la închisoare pe viaţă pentru atentatul din urmă cu două decenii de la Lockerbie, din Scoţia, când au fost ucişi 270 de oameni, este de astăzi un om liber, scrie AFP. Decizia, justificată de motive medicale, a fost anunţată de ministrul scoţian al justiţiei Kenny MacAskill.

La o oră de la anunţarea deciziei instanţei, Al-Megrahi a părăsit Regatul Unit. A decolat deja spre Tripoli la bordul unui charter special. Îmbrăcat sport şi cu o şapcă pe cap a urcat cu faţa acoperită scara avionului.

Trei luni de viaţă

Abdelbaset Ali Mohamed Al-Megrahi, în vârstă de 57 de ani, este bolnav de cancer
la prostată în fază terminală. Mai are trei luni de trăit. El se va întoarce în Libia, ţara natală, ca să-şi aştepte sfârşitul. Cât va fi în libertate nu are voie să ia în niciun fel legătura cu familiile victimelor atentatului.

SUA regretă decizia

"Acum se confruntă cu justiţia Celui de sus, va muri", a declarat ministrul scoţian al justiţiei, Kenny MacAskill, care a precizat că nu a ţinut cont de presiunile internaţionale în luarea deciziei.

Regretăm profund hotărârea justiţiei din Scoţia, au anunţat la scurt timp

autorităţile americane. Secretarul de stat american, Hillary Clinton, s-a declarat de asemenea dezamagită, potrivit unui comunicat.

Niciun comentariu: