miercuri, 26 august 2009

Alegerile din Afganistan s-au încheiat, comisia a început numărarea voturilor

Milioane de afgani s-au prezentat astăzi la vot. În Afganistan, birourile electorale s-au deschis fără incidente în această dimineaţa pentru alegerile prezidenţiale şi provinciale. În sudul şi estul ţării s-au înregistrat atacuri sporadice. Autorităţile afgane au reuşit să preîntâmpine două atacuri cu bombă plantate de insurgenţii talibani în districtul Farkhar.


UPDATE 17.28 Alegerile s-au încheiat

Alegerile din Afganistan s-au încheiat, oficialii încep numărarea milioanelor de voturi exprimate de alegătorii din întreaga ţară, raportează AP.

UPDATE 14.52 Autorităţile afgane preîntâmpină două atacuri cu bombă

Poliţia a reuşit să preîntâmpine două atacuri cu bombă joi în nord-estul Afganistanului, arestând doi membrii ai rebelilor talibani care plantaseră o bombă în districtul Farkhar, provincia Takhar, potrivit declaraţiilor emise de comandantul forţelor de poliţie locale, Zia Mahmudi, anunţă postul CNN.

UPDATE 12.09 Doi insurgenţi talibani au fost ucişi într-un schimb de focuri în capitala afgană, în timp
ce milioane de votanţi s-au prezentat la urne pentru a-şi exprima alegerea.

Atacul din Kabul s-a produs
în contextul în care 20 de insurgenţi talibani s-au infiltrat în oraşul afgan. În ciuda violenţelor, Naţiunile Unite sunt de părere că există semne încurajatoare ca alegerile să fie duse la bun
sfârşit.

Niciun comentariu: