miercuri, 26 august 2009

Doi rebeli înarmaţi au fost ucişi de poliţie la Kabul, în ziua alegerilor

Doi rebeli înarmaţi au fost ucişi la Kabul, într-un incident armat cu forţele de securitate, în apropiere de un post de poliţie, în ziua alegerilor prezidenţiale şi regionale din Afganistan.

"Au tras spre noi
în timp ce ne îndreptam spre postul de poliţie. Am ripostat, în direcţia clădirii de unde proveneau tirurile, pe care am încercuit-o", a declarat un ofiţer din cartierul
unde a avut loc incidentul, situat în estul capitalei.

"Doi dintre agresori au fost ucişi, l-am arestat pe altul, iar al patrulea s-ar afla în continuare în zonă", a adăugat el.

"A fost o confruntare de aproape două ore. Poliţia a folosit lansatoare de rachete, iar atacatorii grenade şi arme automate", a precizat un alt poliţist.

Acesta este primul
incidentul grav înregistrat la Kabul de la deschiderea secţiilor de votare, în această dimineaţă.

Guvernul afgan a cerut presei străine şi locale să nu mediatizeze violenţele din ziua votului, pentru a nu speria alegătorii şi a preveni un absenteism ridicat. Guvernul a ameninţat chiar cu expulzarea jurnaliştilor străini şi închiderea instituţiilor de presă locale care vor încălca acest consemn. Organizaţii pentru drepturile omului şi Statele Unite au criticat cenzura impusă presei în ziua alegerilor.

Niciun comentariu: