miercuri, 29 aprilie 2009

Presa italiană: "Fiorentina, egal cu fluierături. Frey, miraculos"

Presa italiană a acordat spaţii largi partidei dintre Fiorentina şi Steaua, încheiată la egalitate, scor 0-0, în grupa F a Ligii Campionilor. Majoritatea publicaţiilor din Peninsulă vorbesc despre un rezultat echitabil şi laudă prestaţia portarului Frey, care a slavat Fiorentina de la o înfrângere, la debutul grupării viola pe teren proriu, după opt ani, în grupele Ligii. Jurnaliştii italieni nu uită şi de fluierăturile fanilor viola la adresa favoriţilor, de la finalul meciului.

Cel mai important cotidian sportiv din Italia, "Gazzetta dello Sport" notează că tehnicianul stelist Marius Lăcătuş a plecat de la stadionul "Artemio Franchi" cu un punct pe deplin meritat, după remiza, scor 0-0, din meciul cu fosta sa echipă, Fiorentina.

Jurnalul menţionează că Fiorentina a început mai bine jocul
, dar că Steaua a devenit apoi tot mai periculoasă. "Determinarea de la început face diferenţa şi ocaziile au apărut rapid, evident cu Mutu şi Gila, susţinuţi bine de Montolivo. Dar românii nu s-au născut ieri. Cea mai bună apărare este atacul şi Steaua a început să fie periculoasă. Mai ales pe partea stângă, datorită unui devastator Semedo cu care Jorgensen a avut multe probleme. Lăcătuş a părăsit fostul său stadion cu un punct pe deplin meritat", notează cotidianul italian. "Liga Campionilor fără muzică. Viola aridă cu Steaua", a mai titrat "Gazzetta dello Sport". "Notele imnului Ligii Campionilor erau aşteptate de ani de zile la Florenţa, dar suporterii nu au le-au putut asculta din cauza unor probleme tehnice. Semn ca o premoniţie: nici muzica impetuoasă a golului nu s-a auzit pe toată durata partidei, în ciuda generozităţii Fiorentinei şi datorită înţelepciunii tactice a românilor", scrie sursa citată.

Fiorentina.it scrie că echipa italiană nu a convins în meciul cu Steaua. "Frey a salvat din nou echipa, Dainelli şi Montolivo au jucat
prost. Mutu a încercat poarta adversă, dar încă nu este la cel mai bun nivel. Un egal care le lasă un gust foarte amar celor de la Fiorentina", menţionează fiorentina.it.

"Capcana română" este titlul ales de jurnaliştii de la "Il Firenze" pentru a reda partitura tactică aleasă de Lăcătuş în partida cu Fiorentina. "Încă o prestaţie mare
a lui Frey", într-o partidă încheiată în fluierăturile fanilor viola. "Super Frey a salvat rezultatul, Jorgensen a greşit partida", mai notează sursa amintită. "Pradelli are dreptate, rezultatul e just".

"La Nazione", ziar tot din Florenţa scrie că "Fiorentina nu străluceşte. Egal cu Steaua". "Fiorentina nu a reuşit să străpungă zidul românesc", "Frey miraculos. Jorgensen, confuz cu Semedo", sunt alte titluri din paginile publicaţiei italiene în care este analizată partida de debut a Fiorentinei în grupele Ligii, pe teren proriu, la opt ani după meciul cu Bordeaux.

"Egal printre fluierături", notează "Corriere Fiorentino". "Au jucat ca şi cum ar fi evoluat în deplasare. Dacă nu mai înscrie Gilardino, bine măcar că e Frey", scriu jurnaliştii publicaţiei amintite, care nu uită să-l înţepe pe internaţionalul român al Fiorentinei, făcând referire la irascibilitatea sa din ultima perioadă: "Mutu, pe teren de ce nu vorbeşti?".

"S-a terminat la egalitate şi aşa este corect", a notat "Corrierre dello Sport". "Steaua s-a dovedit a fi o echipă solidă, de temut, bine aşezată în teren, rapidă", scrie sursa citată, care precizează că Fiorentina a riscat "să capituleze" în prima repriză şi abia în a doua a încercat să fie periculoasă. "Egal fără bucurie" sau "O partidă în care gruparea viola a suferit, iar Prandelli trebuie să-i mulţumească unui Frey în formă maximă", sunt alte titluri ale cotidianului italian. Jurnaliştii amintesc şi fluierăturile fanilor Fiorentinei la adresa favoriţilor de la finalul partidei.

Acelaşi lucru îl remarcă şi "Il Messagero": "Fiorentina, egal cu fluierături". "Fiorentina trebuie să-i mulţumească lui Frey că revenirea Florenţei în Liga Campionilor nu e mai amară. Fiorentina a presat continuu, dar Steaua nu i-a permis să devină periculoasă. Jurnaliştii amintesc şi huiduielile constante ale celor 2.000 de fani români de pe "Artemio Franchi" la adresa lui Mutu, care nu i-au uitat anumite declaraţii şi trecutul de la Dinamo: "S-a terminat 0-0 în fluierăturile fanilor viola şi uralele celor români".

"Fiorentina blocată de Steaua", a titrat "La Stampa", care scrie că echipa italiană a făcut prea puţin pentru a câştiga acest meci.

Steaua a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida cu Fiorentina, din deplasare, din grupa F a Ligii Campionilor. În prima partidă din grupe, Steaua a fost învinsă de Bayern Munchen, în Ghencea, scor 0-1. În celălat meci din grupa F, disputat tot marţi, Bayern Munchen şi O. Lyon au terminat tot la egalitate, scor 1-1.

Niciun comentariu: