miercuri, 29 aprilie 2009

M. Geoană: Noua rectificare bugetară este o dovadă în plus a incompetenţei Guvernului Tăriceanu

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că rectificarea bugetară aprobată astăzi de Guvern este o dovadă în plus
"a incompetenţei şi a slabei capacităţi de a executa bugetul public a Guvernului Tăriceanu". De asemenea, Geaonă a răspuns replicii lui Traian Băsescu la scrisoarea sa acuzându-l pe şeful statului că ridică băşcalia la nivel de politică de stat".

"Este o rectificare care se bazează pe o fundamentare incorectă, este bazată pe estimări fanteziste şi, de asemenea, este riscantă din punct de vedere macroeconomic", a declarat liderul PSD. Guvernul foloseşte bugetul statului pentru anumite proiecte, însă nu răspune problemelor care sunt cu adevărat importante pentru români, crede Mircea Geoană, cum ar fi salariul minim pe economie sau nivelul de inflaţie.

Guvernul a aprobat astăzi a doua rectificare bugetară din acest an, prin care a alocat sume mai mari
ministerelor Transporturilor şi Finanţelor, potrivit
unor reprezentanţi ai Executivului.

În ceea ce priveşte răspunsul şefului statului la scrisoarea ce i-a fost adresată de preşedintele PSD, acesta din urmă a precizat ca formaţiunea pe care o conduce a participat la consultările de la Cotroceni "cu bună credinţă". "Cred că răspunsul preşedintelui ridică băşcălia la nivel de politică stat. Dacă şeful statului cheamă partidele parlamentare la Cotroceni şi cere răspunsuri la problema scumpirilor, aşteptăm ca şi preşedintele României să ne spună care sunt paşii pe care domnia sa îi are în vedere atunci când este vorba de o consultare", a explicat Mircea Geoană, catalogând scrisoarea ce i-a adresat-o şefului statului drept una "elegantă". "Dacă ne-a chemat doar ca să facă fotografie la Cotroceni şi să ne spună ce preocupat este de necăjiţii de români, OK, este o oportunitate de a face o fotografie frumoasă", a adăugat liderul PSD.

Mircea Geoană a anunţat totodată oferta de guvernare a PSD va fi lansată, luni, în dezbatere publică.

Preşedintele PSD i-a trimis duminică o scrisoare şefului statului în care îi aminteşte că promis să se consulte şi cu Guvernul pe tema preţurilor la alimente şi energie
, dar că acest lucru nu s-a întâmplat. În replică, Traian Băsescu a "salutat" preocuparea liderului PSD, Mircea Geoană, pentru problema creşterii preţurilor şi i-a transmis că poate convoca sesiune extraordinară pe această temă, având cel mai numeros grup parlamentar, dacă reacţia sa şi cea a Executivului pe această temă îl nemulţumesc. Mai mult, şeful statului l-a ironizat pe liderul PSD care după ce nu s-a prezentat pe 1 iulie la consultări la Cotroceni şi a fost ocupat cu a se autonominaliza ca prim-ministru şi a-şi serba ziua de naştere, a început să se preocupe de poblemele cetăţenilor.

Niciun comentariu: