miercuri, 29 aprilie 2009

Băsescu îi dă peste nas lui Geoană

Ca răspuns la o scrisoare în care liderul
PSD Mircea Geoană îi reproşează că a "uitat cu totul problema scumpirilor", preşedintele Traian Băsescu a ironizat ieri autonominalizarea recentă a acestuia pentru funcţia de premier.
“Înţeleg că până astăzi, principalele dumneavoastră preocupări au fost să vă autonominalizaţi prim-ministru şi să vă realizaţi filmul omagial cu ocazia zilei de naştere”, i-a replicat preşedintele liderului PSD care şi-a sărbătorit cu fast aniversarea de 50 de ani, vineri, la o vilă de protocol a guvernului. “Odată rezolvate aceste probleme, v-aţi adus aminte şi de problema preţurilor”, a adăugat el ironic, amintindu-i lui Geoană că a “refuzat să participe” la consultările pe această temă de la Cotroceni.
PSD, trimis să se plângă la guvern
Liderul PSD îşi arătase într-o scrisoare expediată Palatului Cotroceni nemulţumirea că Băsescu "nu a convocat întâlnirea cu membrii guvernului şi nu a întreprins nicio acţiune pentru a implementa soluţiile PSD propuse la Cotroceni", folosind întâlnirea cu partidele "ca pretext pentru a apărea din nou la televizor".
“Ca o dovadă a sincerităţii noilor
preocupări”, Băsescu i-a sugerat lui Geoană să taxeze lipsa de reacţie a guvernului şi, cu majoritatea pe care o are în parlament, să convoace o sesiune extraordinară a Legislativului pe această temă. Băsescu a folosit ocazia şi pentru a reproşa PSD că a respins propunerea venită de la Cotroceni de convocare a parlamentului într-o astfel de sesiune pentru avizarea urmăririi penale a miniştrilor cu dosare
la DNA.

Niciun comentariu: