sâmbătă, 14 februarie 2009

Dobroiu aduce victoria Rapidului

Rapidul a incheiat cu o victorie campania de pregatire de iarna desfasurata in Antalya, invingand cu 1-0 echipa slovaca MFK Kosice, ocupanta locului 4 in campionatul tarii sale. Unicul gol al meciului a fost marcat de Dobroiu in minutul 66.

Rapid: ■ Stiri ■ Prezentare
Forum: ■ Suporter Rapid ■ Fotbal intern
Liga 1: ■ Stiri ■ Clasament ■ Rezultate ■ Program

Nici scorul de la pauza si nici statistica ocaziilor de gol n-ar spune ca prima repriza dintre Rapid si Kosice a fost una disputata. Si, totusi, a fost. S-a jucat pe contre, cu multe actiuni legate prin pase la firul ierbii, atat in jumatatea giulesteana, cat, mai ales, in cea slovaca, Rapidul dominand usor prima parte a intalnirii.

Singura ocazie de gol a reprizei a apartinut, contrar cursului jocului, celor de la Kosice care au marit ritmul in ultimele 5 minute de dinainte de pauza si au avut cateva situatii bune, cea mai periculoasa dintre ele avandu-l la final pe Marinescu, portarul Rapidului scotand in extremis un sut lobat de sub transversala.

Cum a incheiat Rapidul prima repriza, asa a inceput-o si pe a doua, adica tot in corzi, slovcii realizand la cinci minute de la reluare pericol extrem in careul rapidist. Doi jucatori de la Kosice au sutat pe rand la poarta din 10 metri, de fiecare data fundasii giulesteni respingand in disperare de cauza. Dupa cinci minute tot slovacii au fost aproape de deschiderea scorului, Milinkovic ratand sutul din centrarea lui Matic.

Desi parea ca meciul se indreapta spre o victorie a slovacilor sau, in cel mai bun caz pentru rapidisti, spre o remiza, Djalovic a avut in minutul 66 un moment de geniu. A realizat de unul singur o faza frumoasa pe partea dreapta, a fentat un adversar si a centrat in 10 metri la Dobroiu, care cu un sut cu stangul a inscris spre bucuria lui Marian Rada.

Putea sa fie 2-0 in minutul 75, daca Stefan Griogire ar fi avut cativa centimetri in plus in inaltime. Atat i-a mai lipsit rapidistului pentru a ajunge cu capul la o minge centrata excelent de capitanul giulestenilor, Maftei. Slovacii au dat replica dupa doar 4 minute, Milinkovic zguduind bara din dreapta lui Daouda cu un sut din lovitura libera de la 22 de metri.

Rapidistii n-au ramas datori si au lovit si ei bara portii adverse. Grigorie a patruns superb pe partea dreapta, a trimis in centru la Maftei, acesta si-a facut mingea pe stangul si a sutat in bara, balonul a ajuns in cealalta parte de careu la Dobroiu, al carui sut a fost scos de portarul slovac cu piciorul.

Onlinesport: Irina Maxim

Niciun comentariu: