sâmbătă, 14 februarie 2009

Razboi in termeni duri intre nationala si Dinamo

Relatiile dintre Dinamo si echipa nationala sunt din ce in ce mai reci. Principalii artizani ai celui recent scandal din fotbalul romanesc sunt Mircea Rednic si Victor Piturca.

Dinamo: ■ Stiri ■ Prezentare
Forum: ■ Suporter Dinamo ■ Fotbal intern
Liga 1: ■ Stiri ■ Clasament ■ Rezultate ■ Program

Marius Niculae, marul discordiei

Conflictul dintre cele doua parti s-a iscat dupa ce selectionerul a pus absenta lui Marius Niculae de la nationala pe seama injuraturii adresate de atacant la adresa Stelei. Chiar daca "Sageata" a parut in forma in meciurile amicale, selectionerul la ignorat.

Mircea Rednic a sarit imediat in apararea atacantului, criticandu-l pe selectioner, iar de aici pana la izbucnirea unui nou scandal nu a fost decat un pas.

Cum a decurs scandalul

1. Victor Piturca nu l-a convocat pe Marius Niculae deoarece a injurat Steaua.
2. Mircea Rednic a afirmat ca "nu intelege ce criterii de selectie are Piturca" si totodata a criticat si absenta lui Adrian Mutu si Cristi Chivu.
3. Romania a pierdut, dupa un joc slab, meciul amical cu Croatia
4. Mircea Rednic a criticat jocul echipei nationale, adaugand ca nu intelege de ce Ropotan nu a fost si el convocat.
5. Presedintele FRF, Mircea Sandu, i-a raspuns lui Rednic, afirmand ca antrenorii care il critica pe Piturca sunt "aroganti si usor nesimtiti".
6. Mircea Rednic a precizat ca nu ii poate baga nimeni pumnul in gura si ca va spune mereu ce gandeste.
7. Victor Piturca i-a transmis lui Mircea Rednic sa nu isi mai dea cu parerea despre nationala.

Piturca: Nu e treaba ta! \ Rednic: Spun ce gandesc!

Vineri, scandalul a continuat. Prima reactie a fost a lui Mircea Sandu. Aflat la Iasi, seful FRF a trimis sageti catre Mircea Rednic. "Aceste comentarii ale antrenorilor din Liga I sunt arogante si usor nesimtite. Sa nu uite ce au facut in cupele europene!", a reaprins scandalul Sandu.

Replica lui Mircea Rednic este extrem de prompta. "Eu nu am atacat pe nimeni, doar mi-am spus parerea. Nu ma intereseaza ca s-a suparat Sandu, eu spun ce gandesc", a replicat "Puriul"

Victor Piturca nu a scapat nici el ocazia sa dea o replica taioasa. "E problema lui Rednic in momentul in care isi da cu parerea de munca altora si de alti jucatori care nu il privesc. Nu vad ce il intereseaza pe Rednic ce se intampla la echipa nationala. E munca mea si stiu bine ce am de facut", a conchis selectionerul.

Cine va avea de suferit?

Din acest conflict, cel mai probabil vor avea de suferit fotbalistii lui Dinamo. Nu este exclus ca Victor Piturca sa renunte la anumiti fotbalisti ai echipei lui Mircea Rednic, doar pentru a se razbuna pe echipa din Stefan cel Mare.

De altfel, Cristi Borcea a fost mereu precaut in declaratiile facute despre echipa nationala. "Nu comentez eu selectia pentru ca altfel Piturca nu va mai convoca pe nimeni de la Dinamo", spunea oficialul dinamovist.

Un alt om din fotbal care a avut un conflict cu Victor Piturca, Mihai Stoica, s-a plans ca George Galamaz, pe care il considera cel mai bun fundas central din Liga I, nu a fost convocat tocmai din acest motiv.

Onlinesport: Cristian Soitu

Niciun comentariu: