marți, 21 iulie 2009

Peste 40 de volume de proză şi manuscrise, în competiţia pentru marele premiu "Liviu Rebreanu"

Peste 35 de volume de proză şi 11 manuscrise au intrat în competiţia pentru marele premiu al ediţiei din acest an a Saloanelor „Liviu Rebreanu”, de la Bistriţa, care au început, joi, transmite corespondentul NewsIn.

Organizatorul festivalului, Alexandru Câţcăuan, a declarat, joi, că juriul este condus de Adrian Popescu şi că laureaţii vor fi cunoscuţi sâmbătă, la Târlişua, locul de baştină al scriitorului Liviu Rebreanu, unde vor fi decernate şi premiile în valoare de câteva mii de lei
.

Saloanele „Liviu Rebreanu”, aflate la ediţia a 26-a, mai inclus joi seara, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Beclean, o lectură a scriitorului Niculae Gheran şi colocviul „80 de ani de la apariţia romanului Gorila”.

Grupul Şcolar Sanitar va găzdui, vineri, o altă lectură publică, iar de la ora 16.00, la Muzeul Memorial „Liviu Rebreanu” din Prislop va fi sesiunea de comunicări „100 de ani de la debutul literar a lui Liviu Rebreanu”.

În ultima zi a Saloanelor, sâmbătă, manifestările vor continua la Târlişua, localitate în care s-a născut Rebreanu.

Va fi un „Te Deum” la biserica din sat. Şcoala Generală Târlişua va găzdui apoi decernarea premiilor pentru câştigătorii concursului naţional de proză „Liviu Rebreanu” şi lansarea volumelor „Patriarhul Miron Cristea” de Ilie Şandru, „Vasile Rebreanu, învăţător, folclorist şi animator cultural” de Sever Ursa şi „Monografia comunei Târlişua” de Augustin Pădureanu.
La toate aceste evenimente vor participa scriitori din Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Iaşi, Baia Mare, Chişinău şi Voivodina.

Niciun comentariu: