miercuri, 8 iulie 2009

Fratele lui Barack Obama traieste intr-o saracie lucie, in suburbiile capitalei Kenyei

n timp ce Barack Obama, candidatul democrat la Casa
Alba, are toate sansele sa ajunga primul presedinte de culoare al Statelor Unite, fratele sau, Hussein Obama isi duce existenta de pe o zi pe alta, intr-o suburbie din Nairobi, capitala Kenyei. Tanarul de 26 de ani castiga mai putin de un dolar pe luna si traieste intr-o coliba, decorata cu postere ale echipei de fotbal AC Milan, alaturi de care, se afla, asa cum era de asteptat, portretul fratelui sau vitreg, Barack, decupat dintr-o pagina de ziar.
Reporterii editiei italiene a publicatiei "Vanity Fair" l-au gasit pe George Hussein Onyango Obama, fratele dupa tata al candidatului la presedintia Statelor Unite, intr-un cartier sarac din capitala Kenyei, tara natala a parintelui celor doi. Potrivit jurnalistilor, fratii s-au intalnit doar de doua ori, prima oara in urma cu mai bine de 20 de ani, cand fratele lui Barack Obama avea doar cinci ani. Cea de-a doua intalnire a avut loc in urma cu doi ani, cand senatorul de Illinois a intreprins un turneu in tarile est africane. Au apucat sa vorbeasca, atunci, doar cateva minute. "A fost ca si cum as fi vorbit cu un strain", povesteste tanarul Obama, citat de "Bild". De altfel, putina lume stie despre el ca este frate cu candidatul democrat american. Nu isi doreste ca secretul sau sa se afle. "Daca cineva ma intreaba, cand imi afla numele de familie, daca suntem rude, ii spun ca e doar o coincidenta de nume", mai spune George Obama. Tanarul spune ca are un stil de viata
total diferit de cel al fratelui sau. In timp ce Barack cheltuieste sute de milioane de dolari in campania sa electorala, mai tanarul sau frate traieste, in Africa, avand un venit lunar de mai putin de un dolar
. Spune ca isi doreste sa inceapa o alta viata, cat de curand. Vrea sa mearga la scoala tehnica, la Nairobi, pentru a-si putea gasi o slujba mai bine platita.
Viata
nu a fost deloc usoara cu junele Obama. Anul trecut, de exemplu, la scurt timp dupa alegerea noii conduceri a statului, in Kenia au fost inregistrate valuri de violenta extreme, care au afectat si linistea cartierului in care locuieste. Mai mult, nu mai putin de sase vecini si doi prieteni ai tanarului de 26 de ani si-au pierdut viata in conflictele armate stradale. "Aici politia nu aresteaza pe nimeni, ci ii impusca direct", povesteste Obama Jr. jurnalistilor de la "Vanity Fair". Cicatricile si urmele de violenta de pe corpul barbatului demonstreaza ca a stiut sa se apere, pentru a scapa cu viata din conflicte.
La mii de kilometri distanta, cursa prezidentiala americana a ajuns pe ultima suta de metri. Sondajele il situeaza pe Barack Obama si pe oponentul sau, John McCain, la doar cateva procente distanta, semn ca lupta este extrem de stransa. Conform celor mai recente sondaje, senatorul de Ilinois este creditat cu 45% din intentiile de vot ale americanilor, contra 43% pentru candidatul republican.

Niciun comentariu: