vineri, 9 ianuarie 2009

Regulamentul turneului final

Departajarea
In caz de egalitate de puncte dupa faza grupelor, departajarea se va face dupa urmatoarele criterii, luate prin eliminare de la 1 la 8: numarul de puncte obtinute in meciurile directe; diferenta de goluri din meciurile directe; numarul de goluri marcate in meciurile directe (regula se aplica doar in situatia de egalitate intre mai mult de doua echipe din aceeasi grupa); golaverajul general; numarul total de goluri marcate; coeficientul de tara obtinut ca urmare a ultimelor preliminarii; situatia fair-play de la turneul final; tragerea la sorti.

Cartonasele
Avertismentele jucatorilor vor fi sterse dupa sferturile de finala, si nu dupa faza grupelor, cum se intåmpla pana in prezent. Aceasta noua regula nu se aplica decat in cazul in care un jucator a primit un singur galben in meciurile din prima faza si in sferturile de finala. Daca a primit doua, va fi automat suspendat pentru meciul urmator.

Fara goluri de aur
UEFA a decis sa se revina la sistemul clasic de disputare a prelungirilor. Pentru faza eliminatorie (sferturi, semifinale si finala), in caz de egalitate dupa cele 90 de minute regulamentare, se vor juca doua reprize suplimentare a cate 15 minute fiecare, indiferent de cate goluri se marcheaza. Daca egalitatea persista si dupa 120 de minute, atunci echipa invingatoare va fi decisa in urma executarii loviturilor de la 11 m.

Trofeul
Echipa invingatoare primeste din partea UEFA trofeul Campionatului European, care este detinut de federatia din tara respectiva timp de patru ani, aceasta facandu-se responsabila de pierderea sau deteriorarea acestuia.

Niciun comentariu: