vineri, 9 ianuarie 2009

Incepe Euro 2008. Femeile au pus stapanire pe Casa Fotbalului

Elvetia si Cehia deschid, astazi, de la ora 19, „balul” Euro 2008. Cehii sunt favoriti, stiut fiind faptul ca este deja o traditie faptul ca echipele gazda nu cåstiga partidele inaugurale de la turneele finale. Tricolorii au primul meci abia luni. In timp ce delegatia condusa de Mircea Sandu se relaxeaza pe taråmul helvet, „Casa Fotbalului” este dominata de sexul slab. Acolo au mai ramas numai femeile de serviciu si de la contabilitate, plus alti cåtiva angajati.

Cel mai important eveniment fotbalistic al anului incepe astazi. De la ora 19, la Basel, Elvetia o intalneste, in meciul inaugural, pe Cehia, in Grupa A. Este de notorietate faptul ca gazdele turneelor finale nu reusesc sa invinga in meciul inaugural, asadar pariorii conteaza pe un succes al cehilor. De fapt, echipa antrenata de Karel Bruckner este una dintre pretendente la cucerirea titlului continental. Principala favorita la casele de pariuri este, insa, Germania. Desi nu au un lot la fel de valoros precum Franta, Olanda sau Spania, nemtii sunt creditati cu sanse mari la castigarea competitiei datorita faptului ca au un culoar mai favorabil decat celelalte puteri. Al doilea meci al primei zile este cel dintre Portugalia si Turcia. Toata lumea este cu ochii pe Cristiano Ronaldo, care are sansa sa isi depuna o candidatura serioasa la cucerirea Balonului de Aur. Turcii sunt insa ambitiosi si vor lupta pana la ultima picatura de energie pentru a produce surpriza. Maine au loc primele doua meciuri ale Grupei B. De la sapte seara, Austria o intalneste pe Croatia. La 21.45, Germania are meci greu cu Polonia.

In delegatia tricolora este doar o femeie
Sediul Federatiei Romane de Fotbal, un veritabil furnicar in fiecare zi de lucru, este parasit in aceasta perioada a Campionatului European. Locurile de parcare in imediata apropiere a Casei Fotbalului sunt la discretie. Majoritatea membrilor forului condus de Mircea Sandu sunt in Elvetia, alaturi de echipa nationala, in timp ce acei cativa care au fost lasati in tara nu prea mai trec pe la serviciu asa cum o faceau atunci cand in cladire se afla Nasul sau Ionut Lupescu. Drept urmare, barbatii fiind ocupati cu fotbalul, femeile au pus stapanire pe sediul din Complexul Sportiv National „Lia Manoliu”. Reprezentantele sexului slab de la contabilitate si femeile de serviciu „bantuie” pe toate culoarele acestui for, ele fiind „deranjate” din cand in cand doar de cei desemnati cu asigurarea securitatii. Singura aflata alaturi de federali si de echipa nationala este Liana Stoicescu, sefa Compartimentului International si membra a Comisiei FIFA pentru fotbal feminin.

Niciun comentariu: