marți, 3 iunie 2008

Malouda joacă slab, dar n-are înlocuitor. Domenech îl vrea oricum în echipă!

Franţa are un punct slab nu doar în defensivă. Florent Malouda nu e în formă şi s-a văzut la amicalul cu Paraguayul. “Pare să-şi fi pierdut forţa de pă­trun­­dere. Suferă în ofensivă, îi lip­seş­te acea răutate pe care o avea odată”, a remarcat presa din He­xa­gon după acel meci, cînd ju­cătorul a dat randament în faza de apărare, dar atît, pe flancul stîng al atacului albastru derulîndu-se puţine a­c­ţiuni periculoase declanşate de Malouda.

Explicaţia? Un sezon destul de slab, cu numai 16 partide ca titular la Chelsea în Premier League şi doar două goluri marcate. Iar mo­men­tan, Florent n-are încredere în el. “Împotriva paraguayenilor s-a re­tras de multe ori în centrul liniei mediane, însă fără rezultat. Şi, mai mult, cum jocul nu-i ieşea, a de­ve­nit nervos”.

Numai că Malouda are un mare avantaj: Domenech nu vrea să-l schimbe. Deşi Ribery a afirmat că s-ar simţi mai bine mij­locaş stînga, ca la Bayern, selecţionerul nu doreşte să mo­di­fice echi­pa “pentru a n-o des­ta­biliza”. Şi nici măcar n-a căutat să-i asigure lui Malouda o rezervă. L-a lăsat pe Ben Arfa în afara lotului şi, astfel, acest post a rămas singurul fără dublaj la albaştri. Ceea ce poate fi însă un lucru pozitiv pentru noi

Niciun comentariu: